Lesinformatie

Wil je viool leren spelen of heb je al eens viool gespeeld maar wil je het weer eens oppakken? Leerlingen van alle leeftijden en niveaus zijn van harte welkom.

Neem contact op voor een gratis proefles!

Bij starters is er in het begin veel aandacht voor het aanleren van een goede viool- en stokhouding, techniek en noten lezen. Door ook systematisch te oefenen bevordert dit de speelvaardigheid en daarmee het plezier in het musiceren.

Jos geeft bij voorkeur individuele lessen. Er zijn lessen van een 30, 45 en 60 minuten. Afhankelijk van het niveau in overleg besloten wat van toepassing is.

Indien mogelijk zijn er eens in de 5 a 6 weken groepslessen om het samenspel te leren. Het samenspel bevordert het plezier in muziek maken.

Wat heb je nodig voor de lessen

Je hebt een eigen of een gehuurd instrument nodig. Voor beginners en kinderen in de groei wordt aangeraden om eerst een goede viool te huren. Dit kan bijv. bij vioolbouwers in en rond Utrecht. Deze bieden ook vaak instrumenten aan in de vorm van een huur/koop contract. Voor advies hierover kunt u bij Jos terecht.

Iedereen leert in zijn eigen tempo vioolspelen. Dit gaat echter niet vanzelf, naast je vioolles is het belangrijk om dagelijks thuis te oefenen. Vergelijk het maar met trainen als je een sport beoefent. Ouders kunnen helpen door hun kind aan te moedigen en het dagelijks spelen te stimuleren. Er zijn maar weinig (jonge) kinderen die dit uit zichzelf doen.